Miten jazz kehittyi 1890-1910-luvuilla?

Jazzin kehityksessä on nähty monia mielenkiintoisia vaiheita. Tällä sivulla kerromme, miten jazz kehittyi 1890-1910-luvuilla ja kuinka New Orleans oli tärkeä jazzin kehitykselle.

New Orleans tarjosi jazzin kehittymiselle otolliset olosuhteet

1890-1910-luvuilla New Orleans oli keskiössä jazzin kehityksessä. Elettiin orjien vapauttamisen aikaa sekä kaupungistumisen myötä. Tämä oli otollista aikaa uuden musiikkityylin kehitykselle. Vaikka New Orleans usein mainitaankin jazzin syntysijana, ei tämä pidä täysin paikkaansa, sillä se oli vain yksi kaupungeista, joissa jazz kehittyi. Kuitenkin New Orleans oli tärkeässä roolissa jazzin kehityksen suhteen. Tuohon aikaan kaupunki oli kulttuurien sulatusuuni, jossa monet erilaiset kulttuuriperinnöt sekoittuivat toisiinsa. Näin eurooppalainen, ranskalainen, espanjalainen, afrikkalainen sekä Karibian alueen kulttuuri kietoutuivat toisiinsa ja muodostivat mielenkiintoisen kulttuurien sulatusuunin. Kaupungin erityisen avoin ilmapiiri tarjosi otollisen alustan uudenlaisen musiikin synnylle. Tästä syystä ei olekaan ihme, että juuri New Orleans oli jazzin synnyn keskiössä.

Miten nykyajan jazzmuusikko pääsee pinnalle?

Nykyajan jazzmuusikon on tehtävä runsaasti työtä päästäkseen pinnalle. Hyväksi muusikoksi kehittyminen vaatii runsaasti työtä ja harjoittelua. Suomestakin löytyy jo oppilaitoksia, joissa voi opiskella ammattimuusikoksi. Kaikki oppilaitokset eivät kuitenkaan ole ilmaisia. Myöskään instrumenttien hankkiminen ei ole ilmaista, vaan voi maksaa yllättävän paljon. Mikä tällöin neuvoksi? Monen kohdalla lainanottaminen saattaa kuulostaa houkuttelevalta vaihtoehdolta.

Mistä kannattaa etsiä lainaa jazzharrastusta varten?

Moneybanker on eräs sivusto, jolta löytyy runsaasti erilaisia vaihtoehtoja ja jos etsit lainaa jazzharrastustasi varten, kannattaakin vierailla tällä sivustolla. Sivusto on hyvä, koska sen avulla voit vertailla erilaisia lainavaihtoehtoja nopeasti ja helposti.

Miten lainanhakeminen Moneybanker-sivuston kautta toimii?

Lainanhakeminen toimii siten, että täytät ensin sivuston hakukoneeseen hakuehtosi. Mieti siis hetki prioriteettejasi. Täytä tämän jälkeen hakukoneeseen lainasumma, oma ikäsi sekä toivomasi laina-ajan pituus. Tämän jälkeen sivuston hakukone hakee hakuehtojasi parhaiten vastaavat lainavaihtoehdot. Hakeminen on helppoa sekä nopeaa. Otathan kuitenkin huomioon, että suurin osa lainantarjoajista vaatii, että hakija on yli 20-vuotias. 18-vuotiaskin löytää kuitenkin sivuston kautta muutamia vaihtoehtoja, joten täysin mahdotonta ei lainan saaminen ole.

Kun olet täyttänyt hakuehtosi sivuston hakukoneeseen, on aika vertailla sivuston löytämiä lainatarjouksia. Käytä tähän vaiheeseen riittävästi aikaa. Näet sivustolta, mitkä luottolaitokset ovat olleet viime aikoina suosituimpia. Samalla kannattaa vertailla lainaehtoja, kuten lainaan liittyviä korkoja. Korkojen lisäksi lainanottamiseen liittyy yleensä myös muita kuluja, joita kannattaa vertailla huolella.

Löydettyäsi sinulle parhaiten sopivan lainavaihtoehdon on aika hakea lainaa. Sivuston kautta on helppoa lähettää lainahakemus valitsemallesi lainantarjoajalle. Hakulomake on sähköinen. Voit hakea lainaa useammasta paikasta yhtaikaa eikä hakemuksen lähettäminen velvoita sinua lainanottoon – ei siinäkään tapauksessa, että laina myönnetään sinulle.

Hae lainaa harkiten

Ennen kuin teet lainahakemuksen, mieti kuitenkin tarkasti, millaista lainaa tarvitset. Varmista, että tarpeesi on todellinen ja että laina on oikein mitoitettu – sekä suuruudeltaan että takaisinmaksuajaltaan. Liian pitkä laina-aika yleensä nostaa lainasta aiheutuneita kuluja, mutta taas toisaalta liian kireä takaisinmaksuaika voi tehdä elämästäsi taloudellisesti aivan liian tiukkaa. Tällöin riskinä on, ettet selviä lainan takaisinmaksueristä ajallaan.

On tärkeää varmistaa jo etukäteen, että selviät lainan takaisinmaksueristä. Ole tässä kohtaa itsellesi rehellinen ja arvioi omaa taloudellista tilannettasi realistisesti. Ei ole kenenkään etu, että ylivelkaannut unelmiesi vuoksi! Toisaalta kannattaa myös muistaa, että omien unelmien tavoittelu ja toteuttaminen vaatii yleensä uhrauksia. Hyväksi jazzmuusikoksi tuleminen vaatii rahan lisäksi myös oman ajan uhraamista; harjoittelua harjoittelun perään. Tämä vaatii runsaasti kärsivällisyyttä, periksiantamattomuutta sekä päämäärätietoisuutta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *