Mitä kannattaa ottaa huomioon hakiessasi lainaa jazz-harrastustasi varten?

Jazz on kiehtova musiikkityyli, jota moni harrastaisi mielellään. Toisaalta sen harrastaminen maksaa helposti suuren tukun rahaa eikä hyväksi jazzmuusikoksi kehittyminen tapahdu yhdessä yössä. Nykyisin lainaa on kuitenkin tarjolla melko helposti netin kautta. Lainan ottamiseen ei pidä syöksyä suin päin, mutta joissakin tilanteissa se voi olla varteenotettava vaihtoehto. Millaisia asioita sitten kannattaa ehdottomasti ottaa huomioon, jos aiot hakea lainaa jazz-harrastustasi varten tai jos tarvitset lainaa kehittyäksesi tulevaisuuden jazzmuusikoksi? Tälle sivulle on koottu tärkeitä vinkkejä lainanottoa silmällä pitäen.

Hae jazz-harrastusta varten tarvitsemaasi lainaa vain luotettavalta lainanantajalta

Vaikka netistä löytyykin nykyään runsaasti lainanantajia, ei näistä kaikilla ole välttämättä puhtaat jauhot pussissa. Tästä syystä onkin tärkeää valita luotettava lainanantaja. Moneybanker voi auttaa tässä, koska se on sivusto, joka kerää yhteen monia lainanantajia ja esittelee heidän tarjoamansa lainavaihtoehdot. Sivustolta näet myös, mitkä lainanantajat ovat olleet viime aikoina suosituimpia ja millaista palautetta ne ovat saaneet.

Harkitse jazz-harrastuksen aiheuttamaa lainatarvetta tarkkaan

Älä koskaan hae lainaa hätiköiden tai harkitsematta! Harkitse aina tarvitsetko todella lainaa vai voisitko säästää tarvitsemasi rahat etukäteen. Nykyisin monet ovat sitä mieltä, että lainaa saa jo vähän liiankin helpolla. Tämä saattaa madaltaa lainanhakuun liittyvää kynnystä ja aiheuttaa hätiköityjä päätöksiä. Osa voi olla sitä mieltä, ettei harrastustoimintaan pitäisi ottaa lainaa – että harrastaminen on sellaista luksusta, jota ei pitäisi rahoittaa lainarahalla. Kuitenkin voidaan myös sanoa, että mielekäs harrastus tuo elämään niin paljon sisältöä, ettei tätä voi rahalla mitata. Mikäpä siis olisikaan mielekkäämpi syy ottaa lainaa kuin itselle tärkeä harrastus? Ammattiin tähtäävään musiikkiharrastukseen otettava laina saatetaan ymmärtää harrastusta varten otettavaa lainaa paremmin ja toisaalta koulutukseen sijoitettu raha harvoin menee hukkaan.

Mitoita jazz-harrastukseen hakemasi laina ehdottomasti oikein

Lainan mitoittaminen oikein on ehdottoman tärkeää – siinäkin tapauksessa, että käytät lainaamasi rahat jazz-harrastuksesi rahoittamiseen. Tämä tarkoittaa sekä lainamäärän että -ajan mitoittamista optimaalisella tavalla. Ota aina lainaa vain sen verran kuin tarvitset. Laske myös tarkkaan ja realistisesti, kuinka paljon voit kuukaudessa maksaa lainaa takaisin. Jos maksat liian vähän, lainanmaksuaika pitkittyy ja aiheuttaa yleensä tavallista kalliimmat lainanhoitokulut. Korkokin on yleensä sitä korkeampi laina-ajan kokonaisuutena tarkasteltaessa, mitä pidempi laina-aika on.

Toisaalta lainaa ei myöskään pidä pyrkiä maksamaan liiankaan nopeasti, jos tämä tarkoittaa niin suuria takaisinmaksueriä, ettet kunnolla selviydy niistä. Jos takaisinmaksuerät on mitoitettu tuloihisi nähden liian suuriksi, saattaa jo pienikin yllättävä meno suistaa taloutesi raiteiltaan. Jätä siis budjettiisi pelivaraa. Esimerkiksi pyykinpesukone saattaa hajota yllättäen ja ellei budjetissa ole lainkaan pesukoneen mentävää pelivaraa, ollaankin nopeasti pulassa.

Muista vertailla lainoja ennen valintaa

Koska lainoja tarjotaan monelta taholta, kannattaa erilaisia vaihtoehtoja vertailla huolellisesti ennen lainanottoa. Vertaile lainaehtoja, korkoa ja muita lainanottoon liittyviä seikkoja ennen kuin ryntäät ottamaan lainan.

Budjetoi ja suunnittele

Ei ole varmastikaan ensimmäinen kerta kun kuulet hyvin suunnitellun olevan jo puoliksi tehty. Tämä pätee erityisen hyvin lainanotossa. Suunnittele siis lainatarpeesi tarkkaan ja laske, millaisesta lainasta selviät helposti ilman suurempia vaikeuksia. Muista budjetointi. Ole itsellesi rehellinen tässä vaiheessa ja arvioi tulojasi sekä menojasi objektiivisella tavalla. Osa saattaa olla taipuvainen liioittelemaan tulojaan ja vähättelemään menojaan, mikä voi olla tuhoisa virhe siinä vaiheessa, kun aiotaan hakea lainaa. Tässä kohtaa kannattaa siis olla rehellinen ja realistinen, jotta ikäviltä yllätyksiltä vältytään. Kaikkia tulevaisuuden elämän mukanaan tuomia yllätyksiä ei voi ennustaa, mutta jonkin verran erilaisiin taloudellisiin yllätyksiin voi varautua hyvällä budjetoinnilla.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *