Millaista on tulevaisuuden jazz?

Tulevaisuutta on mahdotonta ennustaa, mutta jazzmusiikin perinteen tulevaisuudesta toki voidaan esittää erilaisia skenaarioita. Tällaisia skenaarioita onkin esitetty. On mielenkiintoista pohtia, mitä mielenkiintoiset juuret omaavalle jazzille saattaa tapahtua tulevaisuudessa. Näitä tulevaisuuden skenaarioita pohdimme tällä sivulla. Lisäksi kerromme miten tulevaisuuden jazzmuusikon urasta haaveileva henkilö voi rahoittaa haaveensa.

Skenaario jazzmusiikin perinteen tulevaisuudesta

Kun lähdetään miettimään maailmanlaajuisessa musiikkikentässä tapahtuneita ja tapahtuvia musiikkikulttuurillisia muutoksia, niin huomataan hyvin pian, kuinka jazzin tulevaisuus kietoutuu näihin muutoksiin. Jo nyt voidaan sanoa, että Euroopassa toimivat musiikkipedagogit sekä muusikot ovat jo pitkään yhdistäneet jazziin erilaisia vaikutteita. Näitä vaikutteita on otettu monista erilaisista musiikkityyleistä, kuten etnisestä musiikista, klassisesta musiikista ja popmusiikista. Näin on muodostunut monia erityisen näkemyksellisiä yhdistelmiä. Tällaiset yhdistelmät ovat saaneet suurta kiitosta yleisöltä eikä niiden aikaansaama kiinnostus ole jäänyt huomaamatta myöskään muusikoiden keskuudessa.

Perinteinen jazz onkin jäänyt hieman näiden uudenlaisten kokeilujen varjoon. Osa on jopa sitä mieltä, että nämä uudet tyylit ovat niin kaukana perinteisestä jazzista, ettei niitä enää pitäisi edes kutsua jazziksi. Toisaalta tämä on hämmentävää ja saa aikaan pelon siitä, aiotaanko kovin rakastettu jazz tulevaisuudessa haudata aivan uudenlaisten musiikkityylien vallatessa alaa. Aiotaanko jazz haudata ja kuopata luoden aivan uudenlaisia musiikkityylejä, joiden jazziin pohjaavat juuret kielletään? Toivottavasti ei, sillä jazz on ansainnut paikkansa myös tulevaisuuden musiikkikentällä! Osa musiikkiharrastajista on jopa sitä mieltä, että jazzin erityisen tärkeistä elementeistä on alettu luopua, mikä laimentaa jazzin arvoydintä. Näin jazzin afroamerikkalaiset juuret jäävät ikään kuin pimentoon. Monen jazzia aidosti rakastavan harrastajan mielestä tämä on väärä kehityssuunta, koska jazzia ei voi täysin ymmärtää ymmärtämättä sen juuria ja rikasta perinnettä. Jazzin asettamaa korkeaa rimaa ei saisikaan asettaa liian alas.

Miten tulevaisuuden jazzmuusikon urasta haaveileva henkilö pystyy rahoittamaan haaveensa toteuttamisen?

Moni haaveilee muusikon urasta ja yllättävän moni myös jazzmuusikon urasta – löytyypä jazzmuusikoita jopa niinkin yllättävästä maasta kuin Islannista. Suomalainen jazzmuusikko ei siis ole mitenkään mahdoton ajatus. Kuitenkin hyväksi jazzmuusikoksi kehittyminen vaatii sekä rahaa että monia muitakin uhrauksia. Soittimet ja koulutus maksavat riihikuivaa rahaa ja moni jazzmuusikon urasta haaveileva joutuukin turvautumaan lainaa saadakseen unelmansa toteutettua.

Mistä unelmien toteuttamiseen tarvittavaa lainaa sitten kannattaisi lähteä ensimmäiseksi etsimään? Hyvä uutinen on se, että nykyisin lainan hakeminen on yllättävän helppoa ja nopeaa – kiitos internetin. Internetistä löytyy kuitenkin niin valtava määrä erilaisia lainoja tarjoavia sivustoja, että lainanhakija saattaa alkaa jo tuntea runsaudenpulaa sekä vaikeutta tunnistaa hyvä lainantarjoaja huonosta. Ei hätää, tähänkin ongelmaan löytyy helppo ratkaisu, nimittäin Moneybanker-sivusto, joka kokoaa yhteen useampia lainalaitoksia erilaisine lainatarjouksineen. Tästä sivustosta onkin helppo aloittaa lainojen vertailu.

Saatat edelleenkin miettiä, miten kaikki toimii käytännössä. Lainan hakeminen onnistuu kolmen helpon askeleen kautta. Ensimmäinen askel on hakuehtojen täyttäminen sivuston hakukoneeseen. Toinen askel sisältää lainatarjousten vertailua ja kolmas askel varsinaisen lainan hakemisen. Sivuston ansiosta näet kerralla useita erilaisia lainavaihtoehtoja ja voit valita juuri sinulle parhaiten sopivan näiden vaihtoehtojen joukosta.

Koulutus on yleensä hyvä tulevaisuuden sijoitus, koska hyvin suoritetut opinnot kantavat hedelmää tulevaisuudessa. Tämän vuoksi laadukkaat musiikkiopinnot voivatkin auttaa sinut saavuttamaan tavoitteesi jazzmuusikon urasta. Vaikket tavoittelisikaan jazzista itsellesi ammattia, saatat silti tarvita rahaa sen harrastamiseen. Tällöinkin laina voi olla hyvä vaihtoehto. Harrastus tuo elämään niin paljon hyvää, ettei tätä hyvää voi rahalla korvata. Tästä syystä harrastuksiin käytettävä laina voikin olla järkevä valinta, kunhan lainan ottamisessa pitää vain maltin ja järjen mukana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *